Over Julie

Dag lieve bezoeker,

Ik stel mezelf graag even voor. Makkelijk vind ik het niet aangezien interesses kunnen wisselen doorheen de tijd, ik licht bij deze vooral de blijvertjes toe.
Ik ben een bezige bij die al 28 lentes met plezier rondvliegt (liefst met mooie uitzichtjes in de lucht en op zonnige stranden).

Ik ben leerkracht bij ziekenhuisschool De Radar, hier geef ik les aan jongeren die in opname zijn. Het liefst van al geef ik hier de vakken cultuurwetenschappen en filosofie, aansluitend bij mijn vooropleiding wijsbegeerte en moraalwetenschapen aan de VUB. Ik heb dan ook een voorliefde voor alles wat te maken heeft met moraalwetenschappen en psychologie. Thuis houd ik van het stoofke op de hoogste stand, véél kaarsjes en wilde bloemen (nog beter wanneer ze uit eigen tuin komen). Ik houd enorm van een opgeruimd huis (sidenote: ik ben allergisch aan overbodige en rondslingerende spullen). Gelukkig kan ik ervan genieten om op te ruimen om mijn (soms te volle) hoofd leeg te maken.

Ik probeer goed voor mezelf te zorgen door mezelf af en toe te verwennen. Dankzij een massage, gelaatsverzorging of saunabeurt kan ik me echt herboren voelen. Ik maak graag connectie met mensen, ik houd ervan om met vriendinnen af te spreken en ook aan de datenights met mijn lief op vrijdagavond hecht ik veel belang. Ik laad op van de harigste knuffels van mijn mascotte op 4 pootjes, Valère. Hij is een Britse korthaar die stiekem een beetje lijkt op een pandabeer.

Ik probeer voldoende te bewegen, al kunnen de activiteiten wel wisselen. Wat ik het liefste doe is zwemmen in de buitenlucht in koud water met het zonneke op mijn gezicht. In de herfst vind ik het heerlijk om natuurwandelingen te maken wanneer al de blaadjes zo mooi verkleuren.

 

 Aan de ene kant kon yoga mij tijdens moeilijke periodes dat ik onrust, ongemak of zware emoties ervaarde helpen om afstand te creëren ten op zichte van deze zaken waardoor ik er minder door meegezogen werd. Tuurlijk had ik soms momenten dat ik mezelf moest motiveren om naar de yoga te gaan wanneer ik me niet top voelde, maar ik kwam wel steeds thuis met een lichter gevoel, eentje waarbij ik met meer mildheid vanop een afstand naar de negatieve aspecten kon kijken. Tijdens de yoga kunnen we door middel van vertraging nadenken over de verschillende aspecten in ons leven, ook  degene die goed gaan, waardoor de negatieve aspecten in perspectief geplaatst worden in een groter geheel zonder deze weg te drukken. 

Aan de andere kant beoefende ik ook yoga tijdens momenten dat er weinig sprake was van zwaarte of negativiteit. Op deze lichte momenten probeerde ik ook consequent naar de yoga te gaan om technieken aan te leren om mezelf tot rust te brengen en connectie te maken met mijn emotionele en fysieke lichaam, zo konden ook de positieve gevoelens een waardig  plaatsje krijgen in mijn leven door hier bij stil te staan. 

Yoga heeft bij mij gezorgd voor een betere connectie tussen lichaam en geest en hierdoor het beter aanvoelen van eigen grenzen. Met een milde blik de sensaties in mijn lijf observeren, heeft me dichter bij mezelf gebracht en heeft me leren inspelen op de dingen die ik nodig heb om mezelf goed te voelen.

Ik heb een voorkeur voor het beoefenen van Yin yoga, het voelt voor mij telkens weer als thuiskomen in mijn lijf, aanwezig zijn bij mijn emoties en gedachten. Het heeft me geleerd om mijn lijf te observeren zonder oordeel en bewust te vertragen. Hierdoor kon ik grenzen leren aanvoelen en respecteren, een thema dat ik zelf als moeilijk ervaar(de) op en langs de mat. Ik vertelde je voordien al dat innerlijk werk voor mij belangrijk is, yoga heeft mij hierbij kunnen ondersteunen in het verleden.